truhem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRUHEM vetv.

  • 1. I lutem shumë e i përgjërohem dikujt; ia lë veten a punën time me përgjërim; U truhej shokëve. I truhej babait.
  • 2. Jepem me mish e me shpirt pas dikujt a pas diçkaje lidhem shumë me dikë a me diçka, i kushtohem diçkaje a dikujt dhe përgjërohem për të. I truhet punës. U jam truar fëmijëve.
  • 3. Pës. e TRUAJ 1.