transmetim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRANSMETIM m.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve TRANSMETOJ, TRANSMETOHEM. Transmetimi i bisedës. Transmetimi i emisioneve.
  • 2. Fjalim, ndeshje sporti, koncert, shfaqje dhe çdo program tjetër, që jepet me anë të radios a të televizionit; ajo që transmetohet me radio a me televizion. Dëgjoj (shikoj) transmetimin.