transhe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRANSHE f.

  • 1. usht. Hendek i gjatë dhe i ngushtë, me ledh të ngritur në njërën anë ose në të dyja anët, që hapet gjatë vijës së zjarrit për të luftuar e për të lëvizur duke qenë i mbrojtur nga goditjet e kundërshtarit.
  • 2. Gropë e veshur nga brenda me çimento, me mur a me baltë, ku futet zakonisht ushqimi i bagëtive për t'u ruajtur. Transheja e silazhit. Transheja e patateve.