Tigri

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga tigër)

Tigri

  • Kafshë e madhe grabitqare e familjes së maceve, me trup të gjatë e të mbuluar me qime të verdha në të kuqe, me breza të zinj për së gjeri dhe me bisht të gjatë, që jeton në Azi (kryesisht në Indi).