temjan

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TEMJAN m.

  • Rrëshirë, që nxirret nga disa bimë të Afrikës Lindore, që lëshon një tym me erë të mirë kur digjet dhe që për këtë është përdorur prej kohësh nëpër ceremoni të ndryshme fetare. Erë temjani. Tymi i temjanit. Shkopinj (copa) temjani. Digjte temjan.
  • Ikën (largohet, ruhet) si dielli (si shejtani) aga temjani i shmanget me çdo kusht dikujt a diçkaje, ia ka shumë frikën; ikën menjëherë, shpejt e shpejt e i trembur.