tavllë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TAVLLË f.

  • 1. Taketuke cigaresh. Tavllë e kristaltë. Tavllë porcelani (balte). Tavllë duhani (cigaresh).
  • 2. Lojë që luhet nga dy veta me zare dhe me disa rrotulla petashuqe, që i lëvizin nëpër disa shenja në trajtë shigjetash të shënuara mbi kapakët e një kutie; kutia prej dërrase dhe zaret e rrotullat, me të cilat luhet kjo lojë. Fusha e tavllës. Kutia e tavllës. Luajnë tavllë.