tatull

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TATULL f.

  • 1. bot. Bimë barishtore e helmët, e lartë deri një metër e gjysmë, me lule si zile, me frytin me gjemba të dendur dhe me gjethe vezake e të dhëmbëzuara, të cilat përdoren për mjekimin e astmës, të plagëve etj. Vaj tatulle lëng si vaj që nxirret nga gjethet e kësaj bime dhe që përdoret në mjekësi. Piu tatull.
  • 2. bised. Helm. Piu tatullën.