tarabë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TARABË f.

  • 1. Kanatë dërrase për të mbyllur një dyqan; kanat dritareje. Taraba të vjetra. Tarabat e dyqaneve ( e dritareve). Uli tarabën.
  • 2. Pengesë prej dërrase, që ngrihet si mur dhe që e kapërcejnë ushtarët, nxënësit etj. gjatë stërvitjes. Tarabë e vogël (e lartë, e ulët). E kapërceu menjëherë tarabën.