tamblagjak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TAMBLAGJAK m. bot.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell shumë të gjatë, me rrënjët plot me një lëng si qumësht, shumë të hidhur e të verdhë, me gjethe në ngjyrë deti nga ana e poshtme dhe me lule të verdha, që përdoret në mjekësi; bar jodi, gjak qumështi.