taçe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TAÇE f. bot.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare, me gjethe gjatoshe të dhëmbëzuara e gjithnjë të blerta, me lule të mëdha në të gjelbër e me erë të mirë që çelin në dimër, e cila rritet në vende me shkurre ose në kullota dhe përdoret në mjekësinë popullore.