squfur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SQUFUR m. kim.

  • Element kimik, jometal, shumë i përhapur në natyrë, me ngjyrë të verdhë si të limonit, i thërrmueshëm, që ndizet lehtë e kur digjet lëshon erë të rëndë dhe që përdoret gjerësisht në industrinë kimike, në mjekësi etj. Squfur pluhur. Avuj squfuri. Lule squfuri squfur i bluar imët, që përdoret për të luftuar sëmundjet e hardhive. Spërkat me squfur.