sklerozë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKLEROZË f. mjek.

  • Ngurtësimi i një organi ose i një indi për shkak të prishjes së pjesës që kryen funksionin përkatës dhe të zëvendësimit të saj me ind lidhës. Skleroza e enëve të gjakut (e zemrës). Skleroza e veshkave (e mushkërive). Vuan nga skleroza.