sklerotizon

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKLEROTIZON kal.

  • 1. mjek. E bën të ngurtësohet, i shkakton sklerozën.
  • 2. fig. E bën që të ngecë në vend dhe të humbasë aftësinë për t'u zhvilluar më tej e për t'iu përshtatur kushteve të reja të punës. Sklerotizon organizatën (mendimin krijues). Burokratizmi sklerotizon shtetin.