skenar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKENAR m.

  • 1. Teksti letrar që përmban përshkrimin e ngjarjeve e të veprimeve, dialogët e personazheve etj. dhe që shërben si bazë për një film. Skenar filmi dokumentar (artistik). Autori i skenarit. Ka shkruar një skenar.
  • 2. Tërësia e dekoreve për një pjesë teatrale ose për një film.