skedar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKEDAR m.

  • 1. Tërësia e skedave të plotësuara me të dhëna të ndryshme dhe të renditura sipas një kriteri të caktuar në kuti e rafte. Skedari alfabetik (sistematik). Skedari i bibliotekës. E kërkoi (e gjeti) në skedar.
  • 2. Raft me kuti të gjata ose një kuti ku ruhen skedat. Vë skedat në skedar.