sisë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SISË f.

  • 1. Organ i femrës së njeriut në pjesën e përparme të kraharorit dhe te kafshët gjitare me gjëndra të posaçme, që prodhojnë qumësht për ushqimin e të vegjëlve; gji. Me sisë të vogla (të mëdha). Sisët e lopët. Një dosë me gica në sisë.
  • 2. bised. Qumështi që prodhohet nga gjiri, gji. Pi sisë foshnja. I jep sisë foshnjës. S'ka sisë t'i japë djalit. Ia preu sisën. E la sisën.
  • 3. Secila nga dy njollat e errëta me majë të vogël që ndodhen në të dy anët e gjoksit të meshkujve. Mbi sisën e majtë. Nën sisën e djathtë.
  • Po nuk qau fëmija, nuk i jep nëna (e ëma) sisë (gji, të pijë) fj. u. shih te QAJ.