simptomë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SIMPTOMË f.

  • 1. mjek. Dukuri a shenjë e jashtme, me të cilën shfaqet një sëmundje dhe që e ndihmon mjekun për ta përcaktuar. Simptoma të lehta (të rënda). Simptomat e jashtme (e dukshme). Simptomat e helmimit.
  • 2. libr. fig. Shenjë e jashtme që na jep mundësi të kuptojmë a të parashikojmë diçka. Simptomat e revolucionit. Simptomat e një krize të re.