shpirrë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHPIRRË f. bised.

  • 1. mjek. Astmë, gulçim, frymëz. Vuan nga shpirra. E zëntë shpirra! mallk.
  • 2. veter. Sëmundje si rrufë, që u bie kafshëve e shpendëve shtëpiakë në mushkëri dhe në rrugët e frymëmarrjes. I ka zënë shpirra dhitë. U ka rënë shpirra pulave. Macja ka shpirrën.