shovinizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHOVINIZËM m.

  • Nacionalizëm borgjez që shfaqet në trajtën më reaksionare e më të shfrenuar, që shpall epërsinë e një kombi mbi kombet e tjera dhe nxit e ndez armiqësinë, grindjet e urrejtjen ndërmjet kombeve e racave të ndryshme; politikë nacionaliste reaksionare e shteteve kapitaliste, që synon të përndjekë e të shtypë popujt e tjerë ose kombësitë e tjera. Shovinizëm shtetmadh. Shovinizmi i fuqisë së madhe.