rrethatore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRETHATORE f.

1. Rrip për të vënë fishekët, gjerdani i fishekëve. Rrethatore me fishekë. Ngjesh (shtrëngoj) rrethatoren.

2. Tepsi e madhe me buzë mjaft të ngritura. Qeleshe e bardhë dhe e rrafshët nga sipër, që e mbajnë në disa krahina malore.