romancë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ROMANCË f.

  • 1. muz. Pjesë e vogël muzikore me karakter lirik, që është krijuar sipas fjalëve të një vjershe dhe që këndohet e shoqëruar me vegla. Romancë për violinë dhe orkestër. Këndoj një romancë. Luaj një romancë.
  • 2. let. Vjershë e shkurtër lirike, që u kushtohet zakonisht ndjenjave dhe vihet në muzikë. Shkruaj një romancë.