revizionizëm

Nga Wiktionary
Versioni i datës 13 janar 2015 11:24 nga 77.195.178.101 (diskuto)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

REVIZIONIZËM m.

  • Rrymë ideologjike e politike borgjeze, oportuniste e antimarksiste, që lindi në fund të shekullit XIX në gjirin e lëvizjes komuniste ndërkombëtare dhe që u përpoq të rishikonte bazat e parimet themelore revolucionare të marksizmit dhe t'i zëvendësonte ato me teori reaksionare e antishkencore, të cilat kanë për qëllim të përjetësojnë sundimin e kapitalizmit.