revizionizëm

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

REVIZIONIZËM m.

  • Rrymë ideologjike e politike borgjeze, oportuniste e antimarksiste, që lindi në fund të shekullit XIX në gjirin e lëvizjes komuniste ndërkombëtare dhe që u përpoq të rishikonte bazat e parimet themelore revolucionare të marksizmit dhe t'i zëvendësonte ato me teori reaksionare e antishkencore, të cilat kanë për qëllim të përjetësojnë sundimin e kapitalizmit.