revizionist

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

REVIZIONIST m.

  • Përkrahës i revizionizmit dhe që ndjek rrugën e revizionizmit; agjent i borgjezisë dhe i imperializmit në lëvizjen komuniste, që fshihet prapa frazave revolucionare marksiste.

REVIZIONIST mb.

  • Që ndjek dhe përkrah revizionizmin; që shpreh idetë e revizionizmit ose që është veçori dalluese e tij; që mbështetet në revizionizmin ose që përbëhet prej revizionistësh. Grup revizionist. Ideolog (shkrimtar) revizionist. Politikë (ideologji, teori, vijë) revizioniste. Degjenerimi revizionist.