revanshizëm

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

REVANSHIZËM m. keq.

  • Politika që ndjekin e synimi që kanë qarqet reaksionare të një vendi për të rimarrë me luftë tokat e pozitat e humbura në luftërat e mëparshme dhe për t'u hakmarrë ndaj kundërshtarëve. Revanshizëm militarist. Revanshizmi gjerman.