retorikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RETORIKË f. libr.

  • 1. Dija që shtjellon rregullat e parimet për të folur bukur e në mënyrë bindëse dhe për të ndikuar te njerëzit me anë të fjalës; thjeshtëria e gojëtarisë. Rregullat (parimet) e retorikës. Libri i retorikës. Studimi i retorikës.
  • 2. fig. keq. Retorizëm. Flet (shkruan) pa retorikë. Ka shumë retorikë.