regjiment

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

REGJIMENT m. usht.

  • Njësi ushtarake që përbëhet prej disa batalionesh a grupesh dhe që është repart taktik bazë. Regjiment këmbësorie (kalorësie, artilerie). Komandanti (komisari) i regjimentit. Shtabi i regjimentit.