qytetëruar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QYTETËRUAR mb.

1. Që ka arsim e kulturë dhe që di të sillet në shoqëri; i edukuar. Njeri i qytetëruar.

2. Që është në një shkallë të lartë zhvillimi shoqëror, kulturor e material. Komb i qytetëruar. Vend i qytetëruar. Popull i qytetëruar.

3. keq., iron. Që e paraqit veten më të zhvilluar, duke përbuzur të tjerët si më të ulët e të prapambetur. Të ashtuquajturat «vende të qytetëruara».