qebap

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QEBAP m.

1. gjell. Mish i ndarë në copa të vogla dhe i pjekur në një hell të vogël e të hollë; mish i grirë me qepë, me pak oriz e me erëza, që skuqet e pastaj mbështillet me rizë dhjami dhe piqet në furrë.

2. gjell. Qofte me mish të grirë, të ngjeshur në trajtë të zgjatur, që piqet drejtpërdrejt mbi zjarr. Qebap me sallatë. Grij mish për qebap. Poqi ca qebapë.

3. Dollapi i kafesë. Qebapi i kafesë. E pjek kafenë në qebap.