psikofiziologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PSIKOFIZIOLOGJI f. mjek.

Degë e mjekësisë që merret me studimin e burimit a të shkaqeve të dukurive psikike dhe të lidhjeve të dyanshme ndërmjet proceseve psikike e veprimtarisë fiziologjike. Është specializuar për psikofiziologji.