poliomielit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

POLIOMIELIT m. mjek.

Sëmundje ngjitëse e trurit dhe e palcës së kurrizit, që prek kryesisht fëmijët deri në moshën shtatë vjeç dhe që sjell si pasojë paralizimin e gjymtyrëve. Vaksina kundër poliomielitit. U sëmur nga poliomieliti. Ka kaluar poliomielitin.