poliandri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

POLIANDRI f. etnogr.

Formë e martesës me grupe, karakteristike për periudhën e egërsisë dhe më pas për disa fise të Indisë e të Tibetit, kur një grua mund të kishte në të njëjtën kohë disa burra.