plevit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PLEVIT m. mjek.

Sëmundje e rëndë, që shkaktohet nga mahisja e cipës së mushkërive dhe që shoqërohet me dhembje në kraharor e në brinjë. Plevit i rëndë (i vjetër). Plevit i thatë (me ujë). Mori një plevit. Ka hequr një plevit.