pjesore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PJESORE f. gjuh.

1. Një nga trajtat e pashtjelluara të foljes, që nga ana kuptimore e gramatikore ka edhe karakteristikat e mbiemrit dhe që merr pjesë në formimin e trajtave të kohëve të përbëra të foljeve. Pjesore e shkuar (e tashme). Pjesore pësore (veprore). Formimi i pjesores. Përdorimi i pjesores.

2. vjet. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Mënyra pjesore.