personalitet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PERSONALITET m.

  • 1. Tërësia e veçorive psikike të karakterit, të sjelljes, të veprimtarisë etj. të njeriut, të cilat e dallojnë atë nga të tjerat; njeriu me këto veçori, që e dallojnë atë si individ dhe e bëjnë anëtar të vetëdijshëm të shoqërisë. Personaliteti i njeriut (i fëmijës). Formimi i personalitetit. Rritet (lulëzon) personaliteti i gruas shqiptare. Ia kishte ndrydhur personalitetin. E humbi personalitetin.
  • 2. Njeri shumë i rëndësishëm a i shquar në një fushë të caktuar të veprimtarisë politike, shoqërore, ushtarake, shkencore etj. Personalitet politik. Personalit i shquar (i dëgjuar).