pacifizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PACIFIZËM m.

  • Rrymë politikë borgjeze e revizioniste, që predikon paqe me çdo kusht dhe mohon çdo lloj lufte, edhe luftërat e drejta çlirimtare e revolucionare, duke synuar të ruajë marrëdhëniet kapitaliste, shtypja e shfrytëzimin e popujve. Pacifizmi borgjez. Fryma e pacifizmit. Teoria e pacifizmit. Kanë rënë në pacifizëm.