operetë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OPERETË f. muz.

  • Vepër muzikore me përmbajtje gazmore, që luhet në skenë ku aktorët këndojnë, kërcejnë dhe herë-herë i recitojnë pjesët e tyre; shfaqja e kësaj vepre në skenën e një teatri. Regjisor operete. Panë një operetë.