okje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OKJE f.

  • 1. Enë që nxë një okë (zakonisht për ushqime të thata); masë e barabartë me një okë, aq sa nxë një enë e tillë; okatare. Okje me miell (me gruri). Okje me sheqer. Bleu dy okje oriz (kripë).
  • 2. Kandar që peshon me okë dhe me nënndarjet e saj, okar. E peshoi në okje.