nefrit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NEFRIT I m. mjek.

  • Pezmatimi i veshkave i shoqëruar me dhembje etj. Nefrit i qelbëzuar.


NEFRIT II m. min.

  • Shkëmb i fortë me ngjyrë të gjelbër, që merr një shkëlqim të bukur kur punohet dhe që përdoret për shtylla, për të punuar vazo, statuja të vogla etj. Gurë nefriti. Statujë nefriti. Vazo nefriti.