madhoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MADHOJ kal.

  • 1. Përkujdesem për dikë që të rritet e të bëhet i madh, e rrit. Prindërit e rritën dhe e madhuan.
  • 2. shih ZMADHOJ. E madhoi moshën.
  • 3. keq. I rrit vlerën a rëndësinë dikujt ose diçkaje; e mburr dikë më shumë sesa e meriton a sesa duhet, e lëvdoj tepër. Ia madhuan nusen. Mos e madho, se e njohim.