Jump to content

lumturi

Nga Wiktionary

LUMTURI f.

  • Të qenët i lumtur, gjendja e atij që gëzon të gjitha të mirat; ndjenja dhe gjendja e kënaqësisë së thellë dhe e gëzimit të madh që kemi kur na plotësohet një dëshirë e zjarrtë, kur ia arrijmë një qëllimi të lartë, kur gjithçka na vete mbarë. Lumturi e përgjithshme (familjare, vetjake). Lumturia e njerëzve (e popullit). Plot gëzim e lumturi. E gjeti lumturinë. Jetojmë në lumturi jetojmë të lumtur.