llullaq

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLULLAQ m.

  • 1. Lëndë me ngjyrë blu të errët që nxirret nga një shkurre e vendeve të nxehta ose në mënyrë kimike dhe që përdoret sidomos për të ngjyer. Ngjyrë llullaqi. Ngjyej me llullaq.
  • 2. përd. mb. Që ka ngjyrë blu të errët; i kaltëruar e i nxirë. Fustan llullaq. U bë llullaq në fytyrë. I kishte duart llullaq nga të ftohtët.