lirim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LIRIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve LIROJ, LIROHEM. Lirimi i të burgosurve. Lirimi nga ushtria. Lirimi para kohe (me kusht). drejt. Provimet e lirimit. Dëftesë lirimi. E nxorën (doli) në lirim.
  • 2. vjet. Çlirim. Lirimi i Shqipërisë. Dita e lirimit.