Jump to content

laptop

Nga Wiktionary

Laptopi është kompjuter i lëvizshëm personal i cili mund të punojë me elektricitet por edhe bateri. Janë më të vegjel se desktop-ët por mund të lëvizen lehtësisht nga një vend tek tjetri. Kjo veti i bën ata mjaft të pëlqyeshëm.Kompjuterat Laptop apo Notebook nga pikepamja e fuqise perpunuese te informacionit jane te ngjashem me kompjuterat personale. Ketu perdoren procesore te vecante te cilet prodhojne pak nxehtesi dhe konsumojne me pak energji elektrike.