lakërishtë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAKËRISHTË I f.

  • 1. Kopsht a arë që është mbjellë me lakra.
  • 2. vet. Lakrat, lakrurinat.

LAKËRISHTË II f. bot.

  • Bimë barishtore ujëse, me kërcell të gjatë, me lule të bardha dhe me gjethe të gjera gjithë push, të cilat rrinë të zhytura në ujë.