kyçem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KYÇEM vetv.

  • 1. Mbyllem brenda (në shtëpi, në dhomë etj.) me kyç.
  • 2. fig. Mbyllem brenda (në shtëpi, në zyrë etj.) dhe rri aty për një kohë të gjatë pa dalë jashtë. Është kyçur, nuk shihet gjëkundi.
  • 3. vet. veta III. Mund të mbyllet me çelës, mbyllet me çelës; e ka kyçin, çelësin a bravën në rregull. Nuk kyçej dera. Mezi kyçej.
  • 4. Pës. e KYÇ.