kuvertë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUVERTË f.

  • 1. Mbulesë shtrati; batanije. Kuvertë leshi (pambuku, mëndafshi). Kuvertë me lule. Mbulohem me kuvertë.
  • 2. Sheshi i sipërm i anijes, i hapur dhe i pambuluar. Kuverta e anijes. Dal (rri) në kuvertë. Fryn shumë erë në kuvertë.