kuroj

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

KUROJ kal.

  • 1. Bëj kura për të shëruar një sëmundje a për të përmirësuar gjendjen shëndetësore; mjekoj. Kuroj zemrën (bajamet, mëlçinë).
  • 2. Mbikëqyr vazhdimisht një të sëmurë dhe i këshilloj kura për t'u shëruar. E kuron një mjek me përvojë.