kundërvidhë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUNDËRVIDHË f. tek.

  • Unazë e metaltë që ka në mes një vrimë me vjaska, e cila vendoset mbi një bullon dhe së bashku me të përdoret për të shtrënguar pjesë të ndryshme prej metali a prej druri ose për të bërë lidhjen a bashkimin e tyre; vidhë femër. Kundërvidhë hekur. Shtrëngoj (liroj) kundërvidhën. Vidhos (zhvidhos) kundërvidhën.