kuisling

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUISLING m.

  • 1. Ai që vihet në shërbim të pushtuesit dhe që bashkëpunon me të kundër lëvizjes nacional çlirimtare të popullit të vet, ai që tradhton popullin e vet dhe i shërben pushtuesit, tradhtar me damkë.
  • 2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Qeveri (ushtri) kuislinge.